Hlavní obsah

Trumpův oblíbenec vyhrál republikánské primárky v ohijském okrsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Kandidát Mike Carey, podporovaný americkým exprezidentem Donaldem Trumpem, zvítězil v úterý podle předběžných výsledků v republikánských primárkách v 15. okrsku v Ohiu. V listopadu se Carey střetne v doplňovacích volbách v oblasti města Columbus s Allison Russovou, která vyhrála demokratické primárky, informovala ve čtvrtek agentura AP.

Foto: Octavio Jones, Reuters

Donald Trump

Článek

Z doplňovacích voleb do Sněmovny reprezentantů plánovaných na 2. listopadu vzejde nástupce republikánského politika Stevea Stiverse, který v květnu rezignoval na své křeslo, aby mohl vést ohijskou hospodářskou komoru. Republikánské primárky, kterých se zúčastnilo 11 kandidátů, byly ostře sledovaným kláním, jež může napovědět něco o stávající síle vlivu Trumpa v Republikánské straně. Minulý týden neuspěla Trumpem podporovaná republikánská kandidátka Susan Wrightová v doplňovacích volbách v Texasu.

Biden odmítá zrušit migrační opatření zavedené za Trumpa

Amerika

Tentokrát Trump ihned v prohlášení slavil Careyho triumf: „Díky Ohio a všichni úžasní američtí vlastenci. Blahopřeji Mikeovi a jeho rodině. Nikdy vás nezklame.”

Jak poznamenala agentura AP, 15. okrsek je tradičně republikánský, takže v listopadu lze očekávat vítězství Careyho, který je hlasitým zastáncem uhelného průmyslu a jehož rétorika podle agentur občas připomíná Trumpovu. "Žádné průmyslové odvětví nebylo tolik terčem levicových liberálů a falešných zpráv jako těžba uhlí," prohlásil kupříkladu na jednom z předvolebních setkání Carey.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám