Hlavní obsah

Trumpovým trumfem je jeho sličná dcera

Sebestředný miliardář Donald Trump, který v průzkumech vede široké pole republikánských uchazečů o křeslo prezidenta Spojených států, obrušuje hrany své kampaně plné laciných výkřiků, urážek a podpásových ran. Do kampaně zapojil svoji dceru Ivanku, kterou zplodil s bývalou československou lyžařkou a modelkou Ivanou Trumpovou, rozenou Zelníčkovou. Tento krok naznačuje, že „neřízená střela“ Trump, který má celkem pět dětí, svůj postup pečlivě promýšlí.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Ivanka Trumpová

Článek

Byla to právě ona, kdo otce zval na pódium, když se letos v červnu ve vlastním mrakodrapu v New Yorku chystal oficiálně ohlásit svoji kandidaturu. Přitom této role se obyčejně ujímají manželky kandidátů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Trumpova žena Melena Knaussová se však zatím drží v pozadí, takže některé sdělovací prostředky s nadsázkou hovoří o tom, že by se v budoucnu mohla první dámou USA fakticky stát čtyřiatřicetiletá Ivanka.

Ta sice svého otce bezvýhradně podporuje, ale vyhrazuje si odstup. „Jako občanka miluji to, co dělá. Samozřejmě že jako pro dceru je to pro mě složitější,“ uvedla Trumpová, která v současnosti se svým manželem Jaredem Kushnerem, realitním magnátem a majitelem týdeníku The New York Observer, čeká třetí dítě.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Ivanka Trumpová

Trumpová stejně jako její matka Ivana, s níž má Donald Trump tři děti, nejprve koketovala s dráhou modelky, ale záhy se připojila k rodinnému podniku. Dnes je viceprezidentkou společnosti The Trump Organisation, stejně jako jí dříve bývala její matka. Na Ivance však do značné míry závisí budoucnost podniku, protože má na starosti její rozvoj a akvizice.

Média ji popisují jako ženu bystrého úsudku a schopností přímo a kriticky pojmenovat problém, ale také naslouchat. Na rozdíl od svého otce je prý klidnou silou. To může souviset i s její konverzí k judaismu kvůli manželovi. Vliv judaismu na svůj život a výchovu dětí Trumpová netají.

Preventivně skoupil tisíce domén

Prostořeký Trump je překvapivým favoritem dva měsíce před začátkem primárek, ale jen zdánlivě. O své kandidatuře totiž poprvé hlasitě uvažoval před téměř dvaceti lety a na kampaň má dost peněz, navíc vlastních, takže se nemusí tolik ohlížet na cizí zájmy.

Foto: Chris Keane , Reuters

Donald Trump s příznivci

To, že Trump marketing nepodceňuje, dosvědčuje i skutečnost, že skoupil obrovské množství webových domén, v nichž v různých spojitostech figuruje jeho jméno a název jeho firmy, aby se pojistil před případnými útoky přes ně. Stejně se jistí i ostatní uchazeči včetně Jeba Bushe nebo demokratické favoritky Hillary Clintonové, nicméně v mnohem menším rozsahu. Počet domén, které preventivně nakoupil Trump, podle serveru Business Insider přesahuje úctyhodné 3000.

Související téma

Foto: David Becker, Reuters

Donald Trump

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám