Hlavní obsah

Trump ztratil vedení v republikánských průzkumech, předstihl ho neurochirurg Carson

Miliardář Donald Trump, který dlouhodobě v průzkumech veřejného mínění vedl nad ostatními republikánskými kandidáty na prezidentskou nominaci, se po několika měsících ocitl na druhém místě. Nově ho předstihl bývalý neurochirurg Ben Carson. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu listu The New York Times a televizní stanice CBS News.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Donald Trump

Článek

Carson v sondáži získal 26 procent hlasů, čímž Trumpa o čtyři procentní body překonal. S velkým odstupem poté skončil na třetím místě s osmi procenty floridský senátor Marco Rubio, sedm procent pak obdrželi bývalý floridský guvernér Jeb Bush z prezidentské dynastie Bushů a někdejší šéfka firmy Hewlett-Packard Carly Fiorinaová.

Průzkumu, podle kterého poprvé od června nedominuje Trump, se zúčastnilo 575 republikánských voličů. Statistická odchylka má být podle agentury Reuters menší než šest procentních bodů.

Nástupce stávajícího demokratického prezidenta Baracka Obamy si Američané zvolí ve volbách v listopadu 2016.

Související téma

Foto: David Becker, Reuters

Donald Trump

Reklama

Související články

Trump chodí ozbrojen

Americký miliardář Donald Trump, který má zatím největší podporu republikánských voličů, připustil, že občas nosí zbraň na svou obranu. Prozradil to jen pár...

Výběr článků

Načítám