Hlavní obsah

Trump prý holduje fast foodu, protože se děsí, že bude otráven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Donald Trump preferuje rychlé občerstvení řetězce McDonald’s, protože se bojí, že by mohl být otráven. Dopřává si cheeseburgery a s oblibou je konzumuje v posteli, odkud sleduje televizi na třech obrazovkách najednou a telefonuje s přáteli. Pokud si ho při tom někdo dovolí vyrušit, bývá zuřivý. Ve své nové knize, na kterou ve čtvrtek upozornil list Daily Mail, to s odkazem na své zdroje píše známý americký novinář a publicista Michael Wolff.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

To, že to s ním podřízení, ochranka a personál Bílého domu nebudou mít jednoduché, vyšlo najevo bezprostředně poté, co se Trump ujal úřadu, píše Wolff v knize Ohnivá zloba (Fire and Fury).

Do ložnice si prý Trump nechal namontovat zámek, aby nemohl být rušen, a když mu uklízečka chtěla sebrat prádlo odhozené na zem, obořil se na ni. „Když je moje košile na zemi, je to proto, že chci, aby tam ležela,“ supěl údajně. Personál Bílého domu má údajně zakázáno sahat na Trumpovy věci a zejména na jeho zubní kartáčky. To opět kvůli strachu, že by se ho někdo mohl pokusit otrávit.

Americký prezident si prý také sám stele a ložní prádlo si nechává měnit teprve tehdy, když to uzná za vhodné a informuje o tom úklidovou službu.

Michael Wolff se ve své knize věnuje také tomu, jak údajně unikají choulostivé informace z Trumpova soukromí. Do světa je podle něj šíří sám Trump, který si nedává pozor na to, s kým telefonuje, a nevědomky tak na sebe ledacos vyzrazuje.

Mluvčí Bílého domu nicméně tvrzení obsažená ve Wolffově knize popřela.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám