Hlavní obsah

Tornáda zabíjela v Oklahomě a Kansasu

El Reno
Aktualizováno

Poté, co v neděli tornádo zpustošilo americké město Joplin, kde si vyžádalo 124 obětí, zabíjela další tornáda v noci na středu v Oklahomě, Arkansasu a v Kansasu, odkud hlásí osm obětí. Postižen jimi byl i Dallas a sever Texasu, uvádí CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tornáda zabíjela v Oklahomě a KansasuVideo: Reuters

 
Článek

Pět lidí zahynulo v Oklahomě, kde bylo 60 dalších zraněno. Město Oklahoma City a jeho předměstí v úterý zasáhlo několik silných bouří právě v době odpolední dopravní špičky. Tři ze zraněných jsou děti a jsou v kritickém stavu. Všichni mrtví jsou z okresů západně od Oklahoma City, kde meteorologická služba naměřila vichr o rychlosti 243 kilometrů za hodinu, uvádí ČTK.

Tornádo se přehnalo i přes dálnici I-40 u El Rena. Zničilo domy a zavinilo únik plynu v elektrárně. Zraněno bylo několik motoristů a 20 stavebních dělníků.

Další tornádo postihlo okolí města Chickasha. Později zasáhlo oklahomský Newcastle a předměstí Oklahoma City Moore a Norman. Zasažena byla silnice I-44. Poškodilo i další silnice a dálnice.

Foto: Bill Waugh, Reuters

Prohledávání trosek domů u Sokolího jezera u Piedmontu

Mnoho domů bylo také zdevastováno u Sokolího jezera u Piedmontu. "Piedmont je nejvíce postižen. Je tam nejvíce škod, protože je to nejhustěji obývaná oblast," uvedl šerif Randall Edwards.

V Piedmontu také pátrali po nezvěstných, mezi nimiž je i dítě. "Tříleté dítě je mezi nezvěstnými. Dvě ze tří jsme našli živé, ale třetí stále nikoli," uvedl šerif.

Foto: Bill Waugh, Reuters

Tornádo u Sokolího jezera u Piedmontu srovnalo domy se zemí.

Dva lidé zahynuli u města St. John v okrese Stafford v Kansasu, když se na jejich dodávku zřítil vyvrácený strom.

V Arkansasu zemřel jeden člověk. Tornádo se přehnalo přes okres Franklin a způsobilo značné škody. Bylo široké 800 metrů až půldruhého kilometru.

Fronta postupuje dál na východ a meteorologové očekávají další bouře a tornáda. "Tento jev bohužel ještě nějaký čas potrvá. Žádám občany Oklahomy, aby poslouchali předpověď počasí a sami se snažili vyhnout se zranění," řekla oklahomská guvernérka Mary Fallinová. Systém, na jehož okrajích se tvoří tornáda, postupuje na východ a v pátek by mohl zasáhnout východní pobřeží Spojených států.

Foto: Bill Waugh , Reuters

Škody způsobené tornádem u Sokolího jezera u Piedmontu

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám