Hlavní obsah

Texaský pastor vítal masakr gayů, teď přiznal zhýralý život. Drogy, alkohol, hazard i prostitutky

Austin

Kontroverzní texaský pastor Donnie Romero, který podpořil teroristický útok na floridský gay bar Pulse, kde útočník v roce 2016 zastřelil 49 lidí a dalších 53 zranil, odstoupil z funkce. Romero, který hájil střelce tím, že zbavil svět několika sodomitů, nyní svůj odchod podle televize ABC News zdůvodnil tím, že svou ženu podváděl, platil si prostitutky, hrál hazard a holdoval alkoholu.

Foto: Steven Fernandez, Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Přeživší odnášejí po masakru z gay klubu zraněné

Článek

"Chtěl bych se omluvit. Lhal jsem tolika lidem," řekl Romero. Přiznal se, že za jeho odchodem z baptistického kostela ve Fort Worth v Texasu je jeho zhýralý život. "Jezdil jsem do Jacksonville, chodil jsem tam do kasina a pil. Byly tam dívky, které se prodávaly, a já jsem svou ženu mnohokrát podvedl. Často jsem pil a holdoval hazardu. Také jsem kouřil trávu," dodal.

Oběti masakru nazval sodomity

V roce 2016 přitom Romero nešetřil kritikou vůči lidem zastřeleným v gay klubu. "Ta padesátka sodomitů, to všechno byli zvrhlíci a pedofilové, byli spodinou světa, který je nyní lepším místem," okomentoval masakr. "Budu se modlit, aby Bůh dokončil práci, kterou ten muž (střelec) tehdy začal," dodal tehdy. [celá zpráva]

Střelec z amerického Orlanda Omar Mateen byl v gay baru Pulse, v němž zastřelil 49 lidí, poměrně častým návštěvníkem. Během útoku zavolal policii, které řekl, že jedná jménem teroristického hnutí Islámský stát.

Reklama

Výběr článků

Načítám