Hlavní obsah

Tasil pistoli z pouzdra na kytaru a začal střílet, popsal svědek útok ve škole v Denveru

• Aktualizováno

Policisté identifikovali dvojici střelců, kteří v úterý ve škole Highlands Ranch na předměstí coloradského Denveru zabili 18letého studenta a dalších osm studentů zranili. Jeden ze zraněných svému otci řekl, že jeden z útočníků si přinesl pistoli v pouzdře od kytary.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zasahuje po střelbě u školy v coloradském Denveru (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

Policie identifikovala střelce jako studenty školy. Podle ní jde o 18letého Devona Ericksona a o něco mladšího studenta, který však nebyl jmenován. Ten podle vyšetřování čelil ve škole šikaně kvůli tomu, že chtěl podstoupit operaci na změnu pohlaví. Šerif Tony Spurlock uvedl, že šlo o ženu, podle médií však vystupovala jako muž.

Na sociálních sítích se objevily informace, že Erickson se věnoval hře na kytaru a byl docela úspěšným amatérským divadelním hercem. Byl registrovaným demokratem, který v jednom příspěvku kritizoval prezidenta Donalda Trumpa a chválil Baracka Obamu. Odsuzoval také křesťany, kteří nenávidí homosexuály.

Vyšetřovatelé uvedli, že dvojice vešla do školy a začala pálit ve dvou třídách. Všem obětem bylo nejméně 15 let.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Rodič si odvádí syna z centra, kde byli žáci a studenti shromážděni po střelbě ve škole.

Jeden z rodičů Fernando Montoya sdělil, že jeho syna zasáhli třikrát a zranili jej. Stanici Denver 7 vypověděl, co mu syn řekl: "Řekl mi, že do třídy vešel student, z pouzdra na kytaru vytáhl pistoli a zahájil palbu."

Škola v Highlands Ranch je vzdálená necelých devět kilometrů od střední školy Columbine na denverském předměstí Littleton. Tam před 20 lety dva studenti zastřelili dvanáct spolužáků a učitele a nakonec i sebe. Dalších 24 lidí bylo tehdy zraněno.

Foto: Courtney Harper, ČTK/AP

Policisté a záchranáři na místě střelby v Highlands Ranch v Denveru

Reklama

Výběr článků

Načítám