Hlavní obsah

Střelec z Ohia vraždil opilý a zdrogovaný

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladík, který počátkem srpna při masové střelbě v americkém městě Dayton povraždil devět lidí, byl v době masakru pod vlivem kokainu, antidepresiv a alkoholu. Podle stanice NBC News to oznámil koroner okresu Montgomery ve státě Ohio, který tělo Connora Bettse ohledal.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Puška použitá Connorem Bettsem při útoku

Článek

Betts, který 4. srpna před nočním klubem začal pálit do lidí, byl zabit při policejní akci, když ho zasáhla zhruba dvacítka střel.

Útočníkovi vyzbrojenému puškou AR-15 nepomohla ani neprůstřelná vesta, kterou mu spolu se zásobníkem obstaral jeho kamarád Ethan Kollie. Ten nadále zůstává ve vazbě bez možnosti propuštění na kauci.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Čtyřiadvacetiletý Connor Betts

Ačkoliv nejsou důkazy, že Kollie o chystaném útoku věděl, podle úřadů lhal při vyplňování formuláře během nákupu zbraně, jež byla následně při masové střelbě po­užita.

Betts střílel kolem jedné hodiny místního času v historické části města proslulé bary, diskotékami, obchůdky a galeriemi s uměním. Zastřelil devět lidí, později vyšlo najevo, že mezi nimi byla i jeho sestra. Zraněno bylo 27 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám