Hlavní obsah

Střelba v Kanadě: Čtyři mrtví, jeden zadržený

– Fredericton • Aktualizováno

Nejméně čtyři mrtvé, z nichž jsou dva policisté, si vyžádala střelba ve městě Fredericton na východě Kanady v provincii Nový Brunšvik, uvedla v pátek místní policie. I když policie později oznámila, že zadržela podezřelého, zdůraznila, že se lidé musí nadále oblasti vyhýbat, protože se tam zajišťují důkazy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po střelbě v kanadském Frederictonu zůstali nejméně čtyři mrtvíVideo: Reuters/AP

 
Článek

Policie krátce před desátou místního času uvedla, že ve vazbě skončil jeden podezřelý. Utrpěl ovšem těžké zranění, napsla agentura DPA s odkazem na informace místní policie. Situace je už zcela pod kontrolou a případ se intenzivíně vyšetřuje. Důvod střelby a další podrobnosti případu policie zatím nesdělila.

„Incident si vyžádal nejméně čtyři mrtvé,“ uvedla policie. Mezi oběťmi jsou dva policisté. Jejich jména policie nezveřejnila s ohledem na rodiny. Další lidé jsou zranění, přesný počet ovšem není potvrzen. Podle policie ve Frederictonu se zásah uskutečnil v obytné čtvrti na Brookside Drive. Zahájen byl po šesté hodině ráno (11:00 SELČ).

Na incident reagoval kanadský premiér Justin Trudeau. „Z Frederictonu přišla strašná zpráva. Jsem z celého srdce se všemi, kdo jsou střelbou z dnešního rána postiženi. Situaci sledujeme,” napsal premiér na Twitteru.

„Slyšel jsem nějaké bum, bum, bum,” řekl jeden z obyvatel stanici CBC. Další dodal na Twitteru, že zaslechl během několik minut čtyři výstřely. Podle Davida MacCoubreye bylo mezi sedmou a 8:30 vypáleno skoro dvacet ran. Raději seděl v bytě na zemi. První prý někdo vypálil „deset metrů” od jeho postele.

Policie vyzvala obyvatele města, aby se oblasti Brookside Drive mezi ulicemi Main a Ring vyhnuli. „Zůstaňte doma a v práci,” uvedla policie. Obyvatelé mají „pro svou bezpečnost zamknout dveře“.

Majiteli místní kavárny ze sítě Tim Hortons v Douglasově ulici řekli, aby zamkl zákazníky vevnitř a nikdo nemohl odejít ani vejít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám