Hlavní obsah

Střelba na večírku v Chicagu: 13 zraněných, čtyři v kritickém stavu

Novinky, ČTK, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Při střelbě na večírku v americkém Chicagu bylo zraněno 13 lidí. Stav čtyř z nich je kritický, uvedla agentura AP. Důvodem střelby byla zřejmě hádka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Střelba se ozvala během večírku v noci na neděli uvnitř jedné z rezidencí v městské části Englewood. „Probudily mě výstřely. Bylo jich pět nebo šest a zdály se být velmi blízko,” řekl stanici ABC7 Terrence Daniely, jeden z místních obyvatel.

„Když jsem se podíval z okna, nezdálo se mi nic divného, pak ale začali z domu vybíhat lidé a křičeli,” uvedl Daniely.

Šéf policejního oddělení Fred Waller uvedl, že střelba začala půl hodiny po půlnoci uvnitř domu, pokračovala i venku a také poblíž rezidence.

Dva lidé zadrženi

Na místě byli zadrženi dva lidé, jeden z nich u sebe měl revolver. Druhý zadržený člověk měl být podle agentury AP jeden ze zraněných. Oba byli po střelbě podrobeni výslechu.

Podle policie bylo do nemocnice převezeno celkem 13 lidí, čtyři z nich jsou údajně v kritickém stavu. Zranění lidé, kteří utrpěli střelná zranění, jsou podle agentury AP ve věku 16 až 48 let. Co bylo příčinou střelby, zatím není známo, spekuluje se však o hádce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám