Hlavní obsah

Střelba na škole v USA si vyžádala dva mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portland

Nejméně dva mrtvé si vyžádala úterní střelba na střední škole v americkém státě Oregon. Mezi mrtvými je vedle studenta i útočník, který zahájil palbu z poloautomatické pušky, informují americká média.

Foto: Steve Dipaola, Reuters

Rodiče čekají za policejní páskou na studenty Reynolds High School v oregonském Troutdale, kde útočník zastřelil sebe a jedno z dětí

Článek

„Jsem otřesen. Stalo se to tak rychle,” řekl agentuře AP 15letý student Daniel DeLong.

Incident se udál ve městě Troutdale na severu Oregonu a podle svědků se střílelo v šatnách tělocvičny. Školu, kterou navštěvuje asi 2800 studentů, obklíčila zhruba stovka policistů.

Podle serveru Nydailynews.com není jasné, zda střelce zabila policie, nebo zda spáchal sebevraždu.

Střelba na amerických školách pravidelně vyvolává debatu o přísnější regulaci držení zbraní, dosavadní zákony k nim totiž umožňují snadný přístup. Po předloňském masakru na škole v Newtownu ve státě Connecticut, kde zemřelo 20 dětí a šest dospělých, se prezident Barack Obama pokoušel prosadit tvrdší pravidla držení zbraní do federálních zákonů, i kvůli tlaku mocné zbraňové lobby ale neuspěl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám