Hlavní obsah

Stovky středoškoláků se v USA popraly v obří bitce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Soupeření dvou středních škol v americké jižní Kalifornii se zvrhlo v masovou rvačku asi 500 studentů. Přivolaná policie byla pro zvládnutí situace nucena střílet do rvoucího se davu gumové projektily, nakonec však nebylo hlášeno žádné významnější zranění.

Článek

"Nevíme zatím, o co šlo, jestli to začalo jako rvačka dvou školních gangů, nebo to mělo rasový podtext," uvedl policejní mluvčí Doug Wagner. "Prostě jedněm lidem se znelíbili druzí, vypukla potyčka a rychle se rozrostla ve všeobecnou rvačku," dodal.

Bitka vypukla v pátek v prostoru střední školy ve městě Fontana, asi 80 kilometrů východně od Los Angeles. Studenti se rvali, házeli po sobě kamení a láhve a stejnou munici použili i proti přivolané policejní autohlídce, která se je snažila zkrotit. Teprve stočlenný zásahový policejní oddíl situaci zvládl za použití speciální nárazové munice v podobě gumových projektilů a "úderných sáčků".

Dva studenti byli zadrženi a jsou vyšetřováni za použití smrtících zbraní ve rvačce, další čtyři byli zadrženi za neuposlechnutí příkazu k rozchodu a za násilný odpor při zatýkání, uvedl Wagner. Jména zadržených nebyla oznámena, protože jde o osoby nezletilé. Masová rvačka přiměla ředitelství školy zrušit vyučování a areál prozatím uzavřít. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám