Hlavní obsah

Stoletá povodeň v Západní Virginii má už 26 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Již 26 obětí si vyžádaly extrémně mohutné povodně v Západní Virginii. Přívalové deště a záplavy zničily přes sto domů, odplavily několik mostů i silnice a strhly elektrické vedení, takže desetitisíce lidí jsou bez elektřiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy v USA si vyžádaly již 26 obětíVideo: Reuters

 
Článek

Počet obětí stoupl, když byla nalezena další tři těla v okrese Kanawha. Mrtvý muž byl nalezen ve svém domě v Clendeninu a ženy v domě u řeky Elk. Podle úřadů se všichni utopili.

Mezi dalšími 23 oběťmi je i osamělý hoch, který se pokoušel přebrodit 30 centimetrů hlubokou vodu.

Foto: Rick Barbero, ČTK/AP

Následky povodní v Richwoodu

Během šesti až osmi hodin ve čtvrtek napadlo dvacet až dvacet pět centimetrů vody, uvedli meteorologové. Tak mohutný přívalový déšť označili za událost, která se opakuje jednou za tisíc let, napsal deník USA Today.

Foto: Rick Barbero, ČTK/AP

Auta poničená povodní v Richwoodu

Počet obětí povodně ve státě je třetí nejvyšší v historii. Více lidí zahynulo jen v roce 1972, kdy po protržení hráze na Buffalo Creek zemřelo 125 lidí, a v roce 1982, kdy prudké deště ze dvou bouří zabily 38 osob.

Foto: Christian Tyler Randolph, ČTK/AP

Obyvatelé Richwoodu odstraňují následky povodní.

Guvernér Earl Ray Tomblin řekl, že stav nouze byl vyhlášen ve 44 okresech. Hasičům pomáhá 150 příslušníků Národní gardy.

Podle guvernéra jde o nejhorší povodeň za celé století. Zavřeno je 60 silnic, mnoho z nich je zničených. Nevyloučil, že počet obětí stoupne, protože mnohé domy byly odplaveny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám