Hlavní obsah

Sněhové bouře ochromily dopravu v Kanadě a USA

– WASHINGTON

Silná sněhová bouře zasáhla v pátek sever USA a východ Kanady, kde ochromila leteckou dopravu a vážně narušila železniční a silniční dopravu. V Michiganu napadlo až 30 cm sněhu. Na letišti v Chicagu, které je počtem ročně přepravených osob druhým největším na světě, byly zrušeny stovky letů, ostatní mají zpoždění zhruba hodinu.

Článek

Mluvčí americké meteorologické služby Pat Slattery uvedl, že i během soboty se očekává další silné sněžení.

Třiceticentimetrová vrstva sněhu se vytváří také v sousedních kanadských provinciích Ontario a Quebec. Úřady v oblastech Toronta, Ottawy a Montrealu varovaly obyvatele před náledím. Policie v Ontariu nahlásila nejméně 75 nehod v důsledku kalamity, které si však podle všeho nevyžádaly žádná vážná zranění.

Obavy z vážných následků

Záchranáři se obávají, že přetrvávající sněhová bouře v Severní Americe bude mít kromě dopravních problémů různé další neblahé dopady. Očekávají například padání stromů a narušení elektrického vedení v postižených oblastech.

Již několik dní trápí prudké bouře také středozápad a jih Spojených států. Husté sněžení a mrazivé teploty si zde již podle pátečních zpráv vyžádaly nejméně čtyři lidské životy a prudký vítr omezil leteckou dopravu.

Nejvíce škod bouře napáchaly v minulých dnech v Texasu, kde v jejich důsledku přišli o život nejméně tři lidé. Další oběť hlásí stát Oklahoma. Poryvy větru v Texasu rozdmýchávají také požáry, s nimiž bojuje několik hasičských jednotek.

Reklama

Výběr článků

Načítám