Hlavní obsah

Sněhová bouře na americkém Středozápadě příčinou smrti sedmi lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON
Aktualizováno

Sněhová bouře, která v sobotu zasáhla americký Středozápad, si vyžádala nejméně sedm lidských životů. Desetitisíce lidí ve státech Iowa, Wisconsin, Illinois zůstaly podle zpravodajské stanice CNN bez dodávek elektrického proudu. Během pár hodin napadlo až 40 centimetrů sněhu.

Foto: Hazir Reka, Reuters

Sněhové přeháňky si vyžádaly nejméně sedm lidských životů. Ilustrační foto

Článek

Sníh a led způsobily vážně komplikace i v letecké dopravě. Byly zrušeny stovky letů na letištích v Des Moines, Chicagu a Milwaukee. Dočasně bylo uzavřeno mezinárodní letiště v Des Moines v Iowě poté, co na náledí sklouzlo z dráhy letadlo společnosti United Airlines. Podle mluvčího letiště se 44 cestujících vrátilo do terminálu autobusem a nikdo nebyl zraněn.

K další podobné nehodě došlo ve wisconsinském Madisonu, kde regionální letadlo United Express sklouzlo z ranveje, ale nikdo z 25 cestujících nebyl zraněn.  

Na letišti v Chicagu bylo zrušeno 400 letů, další mají zpoždění okolo hodiny, které narůstá.

Smrt na silnicích 

Sedm lidí přišlo o život při různých autonehodách způsobených špatným počasím. Tři lidé zemřeli při haváriích ve Wisconsinu, další oběť si vyžádala havárie dodávky u Wellingtonu v Coloradu, která sjela ze silnice a převracela se až narazila do plotu. Řidič a další dva cestující byli zraněni.

V Indianě zase havaroval vůz s univerzitním hokejovým týmem. Jeden z mladíků zemřel a dalších sedm se zranilo.

V Illinois zemřeli při nehodách dva lidé, jedním z nich byla třináctiletá dívka.

Kandidáti na prezidenta zrušili agitační cesty

Na 14 000 domácností v Iowě i Wisconsinu zůstalo bez elektrického proudu, další tisíce byly výpadkem elektřiny postiženy ve státě Illionois. Ve Winsconsinu bylo původně bez proudu 140 000 lidí. Podle meteorologů bude region sužovat i prudký vítr. Teploty podle nich zřejmě ještě klesnou, takže se na silnicích může vytvořit zledovatělá vrstva.

Své předvolební akce v regionu zrušili prezidentští kandidáti republikán Mitt Romney i bývalý prezident Clinton, který podporuje svou ženu Hillary Clintonovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám