Hlavní obsah

Silný déšť a vítr ochromily dopravní síť v New Yorku

– NEW YORK
Novinky, CNN, BBC, znk

Kvůli prudkým dešťům a silnému větru se ve středu ráno některé části metra v New Yorku ocitly pod vodou. Zatopena byla i část želeniční sítě. Špatné počasí zapříčinilo také zpozdění letů na mezinárodních letištích ve městě.

Článek

"Kvůli vážným záplavám po celé síti metra jsou na všech trasách zpoždění. Radíme všem občanům, aby k cestování použili autobusy," uvedla v prohlášení Správa metra.

Mnoho lidí se nedostavilo do práce, protože je úřady upozornily, aby se vyhnuli rannímu intenzivnímu provozu.

Linky metra vedoucí do centrální čtvrti Manhattan měly zpoždění, stejně jako železniční spojení vedoucí do metropole z blízké New Jersey.

Vichřice kácela stromy a brala střechy

Vichřice, která se městem prohnala kolem sedmé hodiny ráno, vykořenila stromy ze země, ty poté poškodily auta zaparkovaná v jejich blízkosti a zablokovaly silnice. Vítr také odnesl střechy některým domům a zapříčinil místní výpadky elektřiny.

"Viděl jsem padat strom a utekl jsem zpět domů," řekl muž, který vyběhl z domova poté, co v jeho autě začal houkat alarm.

"Znělo to jako projíždějící nákladní vlak," dodal. "Nikdy by mě nenapadlo, že se něco takového může stát v Brooklynu," ukončil.

Lety na letišti J. F. Kennedyho se opozdily až o hodinu a půl, na letišti La Guardia o hodinu. Očekává se, že teploty během dne stoupnou nad 38 stupňů. K tomu se ještě přidá vysoká vlhkost z ranního deště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám