Hlavní obsah

Rok před tím, než dívku z Clevelandu unesl Castro, byla hromadně znásilněna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland

Michelle Knightová (32), kterou v pátek propustili z nemocnice, prožila peklo ještě před tím, než ji v srpnu 2002 v americkém Clevelandu unesl Ariel Castro, který ji věznil, znásilňoval a brutálně bil. Rok před únosem byla na střední škole skupinově znásilněna a otěhotněla. Uvedla to ve čtvrtek její prateta Deborah Knightová (62) pro list New York Daily News.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Knightová na fotografii pořízené před jejím zmizením

Článek

"Byla to rozkošná a přátelská dívka, hodně pomáhala a užili jsme si spolu hodně zábavy," prohlásila Deborah. Vše se ale změnilo rok před tím, než Michelle v srpnu 2002 zmizela. Tehdy jí podle pratety trojice spolužáků ve škole "popadla a znásilnila". Následkem toho prý otěhotněla a porodila chlapce Joeyho. Toho jí úřady posléze odebraly a svěřily do pěstounské péče.

Jiné zdroje neuvádějí, že by byla znásilněna, i když byla podle listu USA Today na seznamu sedmnácti obětí neupřesněného násilí a šikany ve škole. Napadení ohlásila, ale své matce Barbaře řekla, že je policie nebrala vážně. Matka také tvrdila, že muž, se kterým měla Michelle vztah, zneužíval jejího syna.

Foto: John Gress, Reuters

Deborah Knightová (uprostřed) tvrdí, že její praneteř byla před únosem skupinově znásilněna.

Castro ji unesl, když byla na dně. Opakovaně Knightovou znásilňoval. Knightová policii po osvobození vypověděla, že s ním "nejméně pětkrát" otěhotněla, ale únosce jí hladověním a bitím do břicha vždy vyvolal potrat.

Knightová musela pomáhat porodit jiné unesené ženě Amandě Berryové dceru. Vyhrožoval, že ji zabije, pokud novorozenec zemře. [celá zpráva]

Podivné poměry v rodině

Případ Knightové byl ve své době nejméně medializován, protože bylo podezření, že utekla z domova. V rodině panovaly složité poměry. Freddie Knight, který je dvojčetem Michelle, v rozhovorech s médii uvedl, že o jejím únosu ani nevěděl, protože ho rodiče ještě před tím ve 14 letech vyhnali z domu.

Knightová jako jediná ze tří unesených žen stále zůstává v nemocnici v Clevelandu. O jejím zdravotním stavu zveřejnily úřady jen kusé informace s tím, že se zotavuje z dlouholetého věznění a že se připravuje na návrat k rodině.

Freddie, který sestru v nemocnici navštívil, uvedl, že byla "bílá jako duch " a že ji kvůli jejímu stavu nemohl ani pořádně obejmout. Zatím ji ale neviděly ani matka, ani babička, které se přestěhovaly na Floridu.

Vnučka pratety Tiffani Whiteová uvedla, že nikdo po Michelle nepátral.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám