Hlavní obsah

Prokuratura stáhla obvinění ze sexuálního obtěžování proti herci Spaceymu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americká prokuratura stáhla obvinění ze sexuálního obtěžování proti herci Kevinu Spaceymu. Zmizel klíčový důkaz a poškozený mladík odmítl u soudu vypovídat. Obžaloba původně tvrdila, že herec v roce 2016 sexuálně obtěžoval tehdy osmnáctiletého mladíka.

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

Kevin Spacey u soudu

Článek

Mladík tehdy pracoval baru na ostrově Nantucket a Spacey s ním flirtoval. Obhajoba už od začátku tvrdila, že to bylo vzájemné a mladíka po vypuknutí aféry MeToo donutila k obvinění herce jeho matka.

Mladík tehdy v baru Spaceymu údajně tvrdil, že je mu 23 let a studuje vysokou školu. Spacey mu měl kupovat velké množství alkoholu a poté mu dělat sexuální návrhy a osahávat ho.

„Vymyslel si novou identitu, dovolil herci, aby jej objímal, dal mu telefonní číslo a šel si s ním zakouřit před bar,“ tvrdí obhajoba.

Telefon zmizel

Klíčovým důkazem v případu byl mobilní telefon, z nějž měl mladík posílat své přítelkyni zprávy a videa, které pořídil během doby, kdy ho měl Spacey obtěžovat. Obhájci chtěli dát telefon prozkoumat, zda z něj mladík před odevzdáním na policii nemazal fotky či zprávy, které by naopak podpořily verzi, že zájem byl oboustranný. Telefon ale náhle zmizel a mladík ho prý nemůže najít. Také využil práva, aby v případu nemusel u soudu svědčit a události kolem telefonu vysvětlovat.

Smazání části materiálu už dříve připustila matka obviněného mladíka.

Devětapadesátiletého herce v minulosti z obtěžování obvinilo více než třicet mužů, před soudem ale dosud skončila jen kauza z ostrova Nantucket.

Reklama

Výběr článků

Načítám