Hlavní obsah

Příbuzný poutníků zabil v kostele tři lidi včetně pastora

NEOSHO/MISSOURI

Ve městečku Neosho v americkém státě Missouri zastřelil v neděli pastora a dva věřící ozbrojený útočník. Dalších nejméně pět věřících zranil a více než dvě desítky jich držel jako rukojmí, než se vzdal policii. Střelec byl podle zjištění policie příbuzný s některými z poutníků, kteří přicestovali z Mikronésie. Střílelo se i jiném místě USA, když řidič u Dallasu zabil dvojici, která mu chtěla pomoci.

Článek

Policie byla o střelbě v Prvním kongregačním kostele informována v 13:54 místního času, když se tam konaly bohoslužby pro poutníky z Mikronésie. "Vtrhl dovnitř při bohoslužbách a začal střílet," sdělila Desiree Bridgesová z informační kanceláře v Neoshu.

Podle šéfa policie zabil útočník dva věřící a pomocníka pastora. Čtyřiačtyřicetiletý reverend Kernal Rehobson stál v čele kongregace poutníků, kteří přišli z tichomořské Mikronésie. Další dva zastřelení muži byli členy téhož sboru věřících.

Útočník si vzal věřící jako rukojmí

Muž pak poslal pryč děti a skupinu asi 25 až 50 věřících držel jako rukojmí. Policejní vyjednavač ho za deset minut přesvědčil, aby se vzdal. "Ve chvíli, kdy pokus o záchranu slavil úspěch, bylo ve svatyni stále asi 20 lidí," sdělil McCracken.

Muž, který měl poloautomickou pistoli ráže devět milimetrů s velkým zásobníkem a dvě další pistole, skončil ve vazbě. Jeho identita nebyla zveřejněna, ale jde také o poutníka. V kostele byli jeho příbuzní, uvedla Desiree Bridgesová pouze sdělila, že byl spřízněn s některým z návštěvníků svatostánku.

Řidič zabil dvojici, která mu chtěla pomoci

Dvěma americkým motoristům se stala osudná snaha pomoci řidiči v nouzi. Muž na ně začal na dálnici I35 u Dallasu střílet z brokovnice. Další dva lidi zranil. Pak obrátil zbraň proti sobě.

Čtyři lidé zastavili, aby pomohli řidiči, o němž si mysleli, že havaroval. Dvacetiletý Nick Salinas ale na ně začal pálit z brokovnice. Dva lidi zabil, jeho obětí se stal dvaadvacetiletý Robert Daniel Langston a čtyřiadvacetiletý Jesus Reyes Terrazas. Další dva lidé skončili s vážnými zraněními v nemocnici. Podle šetření policie se nejméně jeden z napadených palbu opětoval. "Jsem si zcela jist, že to dělal jen proto, aby se chránil," uvedl policista Jerry Poston. Niko z policistů nestřílel, dodal mluvčí policie v Dallasu Vernon Hale.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám