Hlavní obsah

Při ceremonii v USA dostali lidé požehnání pro své zbraně

Jedna z odnoží náboženského hnutí Církev sjednocení, které kritici označují za heretické, šarlatánské a antisemitské, uspořádalo ve Spojených státech kontroverzní bohoslužbu, během které několik desítek párů s poloautomatickými puškami AR-15 obnovilo své manželské sliby.

Foto: Profimedia.cz

Členové Církve sjednocení dostali během ceremonie požehnání pro své zbraně.

Článek

Kontroverzní ceremonie, kvůli které zrušila výuku nedaleká škola, se uskutečnila ve středu; tedy ve stejný den, kdy střední škola v Parklandu na Floridě, kde bylo před dvěma týdny zastřeleno 17 lidí, obnovila výuku.

Církev sjednocení, zvanou také moonisté, založil v Jižní Koreji Mun Son-mjong (v anglickém přepisu Sun Myung Moon).

Moonisté jsou známí například masovými svatbami. Munův nejmladší syn Mun Hjong-džin v USA pokračuje v náboženských šlépějích svého otce a vytvořil menší odnož Církve sjednocení, která vedle modliteb hlásí i právo na zbraně.

Mun mladší, kterého někteří označují za homofoba a pravicového radikála, na portálu YouTube často ke svým příznivcům promlouvá s puškou AR-15 v ruce. Své věřící považuje za osoby, které rozhodují o osudu svých rodin a které mají právo své blízké i víru bránit.

Ve Spojených státech po masakru na Floridě nabírá na síle hnutí vedené studenty, které žádá zvýšení věkového limitu na prodej střelných zbraní a také zpřísnění podmínek pro jejich pořízení. Proti omezením se naopak staví řada republikánských zákonodárců a vlivná Národní asociace držitelů zbraní (NRA).

Reklama

Výběr článků

Načítám