Hlavní obsah

Přepadení banky v Brazílii skončilo masakrem lupičů a rukojmích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brasilia
Aktualizováno

Při pokusu o vyloupení dvou bank v městu Milagres na severu Brazílie zemřelo 12 lidí včetně šesti rukojmích, mezi nimiž byly dvě děti. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na místního starostu.

Foto: Profimedia.cz

Brazilská policie při zásahu. Ilustrační foto.

Článek

Podle místních médií se v pátek ráno místního času pokusila skupina gangsterů přepadnout dvě banky ve městě Milagres v brazilském státě Ceará. Policie je ale zaskočila, když proti nim i v brzkých ranních hodinách zasáhla a střílela po nich, uvedla BBC.

Lupiči se nakonec rozhodli utéci a vzali několik rukojmí. Také ukradli kamion, s nímž zablokovali silnici, což ztížilo příjezd policie.

Starosta města Lielson Landim uvedl, že zemřelo 12 lidí. Mezi mrtvými je podle starosty šest lupičů a šest rukojmí. Pět z nich bylo z jedné rodiny, včetně dvou dětí.

Rukojmí podle starosty zastřelili gangsteři, když se proti nim policie rozhodla zasáhnout. Policie šest z útočníků zabila, další dva byli zatčeni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám