Hlavní obsah

Před sídlem CIA došlo ke střelbě. Podezřelého agenti zranili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Přinejmenším jeden agent amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) střílel a zasáhl ozbrojenou osobu před sídlem americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) v Langley ve Virginii, oznámily tiskové agentury.

Foto: Profimedia.cz

Před sídlem Ústřední zpravodajské služby (CIA) v americkém Langley se střílelo

Článek

Podezřelý utrpěl střelné zranění poté, co vystoupil ze svého auta se zbraní v ruce okolo šesté hodiny večerní místního času (o středoevropské půlnoci), uvedla FBI v komuniké. Dosud neidentifikovaný podezřelý byl zadržen a převezen do nemocnice. Zatím se neví, v jakém je stavu, dodala FBI s tím, že incident vyšetřuje.

Střelba podle agentury AFP následovala po několikahodinovém marném vyjednávání, při kterém se ostraha sídla CIA snažila podezřelou osobu přesvědčit, aby se vzdala. Ta místo toho vystoupila z auta se zbraní v ruce, nedokázala však překonat ani první přístupovou bránu.

V texaském Austinu zastřelili tři lidi, policie pátrá po podezřelém expolicistovi

Amerika

Mluvčí CIA uvedl, že agentura byla informována o situaci a její sídlo bylo zajištěno.

AFP poznamenala, že bezpečnost sídla CIA poblíž rušné silnice byla v posledních letech posílena. Připomněla případ z roku 1993, kdy Pákistánec Mir Ajmal Kansi v návalu rozhořčení nad blízkovýchodní politikou USA zastřelil u sídla CIA dva její agenty a další tři zranil střelbou z útočné pušky AK-47. Uprchl do Pákistánu, kde byl po čtyřech letech dopaden. Byl vydán do USA, kde byl odsouzen k trestu smrti a v roce 2002 popraven smrtící injekcí ve věznici Greensville v americkém státě Virginie.

Reklama

Výběr článků

Načítám