Hlavní obsah

Polygamista dostal za manželství s patnáctiletou deset let vězení

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas

Texaský soud v úterý odsoudil člena polygamní sekty Fundamentalistické církve Ježíše Krista svatých posledních dní na 10 let vězení za sexuální zneužívání nezletilé. Uvedla to stanice CNN.

Článek

Raymond Jessop (38) byl uznán vinným z násilí na dívce, s níž vstoupil v spirituální manželský svazek, když jí bylo 15 let. O rok později s ním dívka otěhotněla. Původně prý byla zasvěcena Jessopovu bratrovi.

Jessop měl podle žalobců devět manželek a ve věci mnohoženství ho ještě soud čeká. V úterý mu soudce rovněž nařídil zaplatit pokutu 8000 dolarů (téměř 140 000 korun).

Jessopovou obětí byla jedna ze 439 dětí, které loni v dubnu policie osvobodila z ranče církve v Eldoradu. Policie na ranč pronikla po telefonátu šestnáctileté dívky Sarah, která pracovníkům linky důvěry šeptem řekla, že se obává, že znovu čeká dítě s padesátiletým mužem, za něhož ji donutili se vdát a který ji bije. 

Sarah se nenašla a děti byly načas vzaty do opatrovnictví, než soud rozhodnutí zrušil také s ohledem na to, že se zneužívání neprokázala.

Šéf církve čeká na další soudy ve vězení

Fundamentalistická církev Ježíše Krista svatých posledních dní (FLDS), která má deset tisíc členů, se oddělila od mormonů, když mormoni ustoupili od mnohoženství. Právě na něm sekta trvá, muž má mít nejméně tři manželky.

Reklama

Související témata:

Související články

Sektář z ranče v Texasu měl 21 manželek

Americké úřady pokračují ve vyšetřování tajného světa polygamní sekty z ranče v texaském Eldoradu. Během něho například vyšlo najevo, že 67letý člen...

Výběr článků

Načítám