Hlavní obsah

Policista se chystal vraždit a jíst ženy, půjde za mříže

– New York

Soud v New Yorku v úterý uznal vinným policistu, jehož bývalá manželka upozornila na jeho kanibalské choutky. Soud shledal, že 28letý Gilberto Valle plánoval svoji manželku a další ženy zavraždit a její tělo uvařit a sníst.

Gilberto Valle plakal, když obhájkyně soudu ukázala jeho fotografii s dcerou.

Článek

Valleho zatkli agenti bezpečnostního úřadu FBI loni po upozornění ze strany policistovy exmanželky. Kathleen Manganová u soudu svědčila proti svému bývalému muži. Vypověděla, že narazila na jeho e-maily s detailními plány k podříznutí jejího hrdla a únosu její přítelkyně.

Jak Manganová, tak Valle plakali, když obhájkyně soudu ukázala fotografie malé dcery někdejších partnerů.

U soudu zaznělo, že Valle se chystal unesené ženy, které znal, před zavražděním mučit. K tomuto účelu se inspiroval na internetových stránkách věnujících se různým druhům fetišismu. Zajímal se také o chemikálie, po nichž člověk upadne do bezvědomí. V jednom e-mailu se policista zaobíral myšlenkou na postupné znásilnění dvou žen, každého před očima té druhé, aby „se jim nahnalo víc strachu“.

Žádné neškodné fantazie, rozhodl soud

Obhájci tvrdili, že to bylo pouze neškodné fantazírování, které mělo zůstat nenaplněné, ale soud jejich argumenty nepřesvědčily. Valle totiž stačil zajít dál a některé ženy už zkontaktoval. Neváhal také zjistit si o jejich osobním životě informace v policejní kartotéce.

„Internet je fórum pro svobodnou výměnu myšlenek. Nepropůjčuje ale imunitu, když se plánují zločiny a chystají kroky k jejich provedení,“ prohlásil manhattanský žalobce Preet Bharara.

Trest teprve soud vynese.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám