Hlavní obsah

Policie v USA zabila násilníka, který postřelil pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Americká policie zastřelila muže, který se v louisianském městě Alexandria pomocí výbušnin dostal do místní soudní budovy, pět lidí v ní postřelil a dva další držel jako rukojmí. Oznámila to v pátek agentura AP s odvoláním na policejní zdroje.

Článek

Podle dostupných informací si muž pomocí výbušnin prolomil vstup do zadní části justiční budovy a zahájil uvnitř palbu. Dvě z jeho obětí zůstaly v budově ležet a zatím není zřejmé, zda jsou naživu. Další dvě oběti dokázaly samy z budovy uniknout a pátou postřelenou osobu osvobodil zásah policie. Policisté se s útočníkem pustili do přestřelky a "po několika minutách" boje jej zabili, řekl médiím policejní mluvčí.

Alexandrijský deník Town Talk pachatele identifikoval jako třiašedesátiletého bývalého městského zaměstnance Johna Ashleyho, policie tuto informaci zatím ani nepopřela, ani nepotvrdila.

Policie se při zásahu nejprve snažila útočníka ochromit granáty se slzným plynem a také se s ním pokoušela navázat kontakt přes jeho mobilní telefon. Muž však na volání nereagoval. Mezitím ale před budovou i uvnitř zaujala pozice zásahová jednotka policie (SWAT). Následně v budově přerušila elektrický proud a zaútočila.

Ze tří postřelených osob, kterým se podařilo z budovy uniknout, byla jedna zraněna vážně a jedna jen lehce, oznámila místní záchranná služba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám