Hlavní obsah

Policie v Louisville zatkla protestujícího černocha. Na zemi schytal rány pěstí do hlavy

– Washington
Novinky, mso

Bez skrupulí si počínal jeden z policistů při zatýkání 29letého černocha Denorvera Garretta v americkém městě Louisville, kde se v neděli konaly demonstrace proti policejní brutalitě. Muži podezřelému z výtržností, který se viditelně nebránil, uštědřil na zemi několik ran pěstí do hlavy. Incident natočili přítomní na kameru. Policie uvedla, že počínání příslušníka prošetří.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policista v Louisville mlátil zadrženého demonstranta, který ležel spoutaný na zemiVideo: JAIME HENDRICKS, AP

 
Článek

Garrett se nechal policisty zadržet, ale při nasazování pout zpevnil svaly a nedal ruce dostatečně k sobě. Strážci zákona jej varovali, aby povolil. Po druhé výzvě ho povalili na zem, kde mu následně jeden z nich uštědřil několik ran pěstí do hlavy.

Garrett byl zadržen na základě výtržností, kterých se měl dopustit zhruba půl hodiny před svým zatčením. „Bylo mu sděleno, že je zatčen a má dát ruce za záda. Vzpouzel se a ruce nedal dostatečně k sobě. Výzvy odmítl uposlechnout i poté, co jej policisté povalili na zem,“ stojí v policejním protokolu o zadržení.

Podle obhajoby není možné přesně určit způsob smrti George Floyda

Amerika

Jaime Hendricksová, která celý incident natáčela a následně ho zveřejnila, řekla, že zatčený policistům nevzdoroval.

Policejní šéfka Louisville Erika Shieldsová ve vyjádření pro tisk uvedla, že celý incident bude řádně prošetřen, nicméně video vyvolává vážné otázky a není v souladu s tréninkem louisvillské policie.

Smrt černocha u Minneapolisu: policistka omylem tasila pistoli místo paralyzéru

Amerika

V Louisville se v neděli protestovalo proti policejní brutalitě. Ta souvisela se smrtí černošky Breonny Taylorové, které zemřela březnu 2020 poté, co ji zastřelili policisté v civilu v jejím vlastním domě, kde zasahovali v souvislosti s obchodováním s drogami.

Reklama

Výběr článků

Načítám