Hlavní obsah

Pokojská, která obvinila Strausse-Kahna, nepřišla o místo

– New York
Novinky,

Pokojská Nafissatou Diallová, která obvinila bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominiqua Strausse-Kahna, že ji donutil k orálnímu sexu a pokusil se ji znásilnit, nepřišla o místo. Je stále pokojskou v newyorském hotelu Sofitel, i když prokuratura ji považuje za nevěrohodnou a stáhla kvůli tomu obviněné proti francouzskému politikovi.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Nafissatou Diallová

Článek

Francouzská společnost Accor, která provozuje newyorský hotel Sofitel, uvedla, že neplánuje propuštění Diallové. „Mluvili jsme s jejími poradci, abychom zjistili, co chce dělat,“ řekl mluvčí Accoru AFP.

Dodal, že Diallová byla ještě minulý týdne zaměstnankyní Sofitelu a manažer hotelu Jorge Tito vyjádřil naprostou spokojenost jak s kvalitou její práce, tak s jejím chováním. Diallová se přitom stala známou, byly zveřejněny i její fotografie.

Prokuratura se rozhodla stáhnout obžalobu Dominiqua Strausse-Kahna, protože nemohla zjistit, co se v hotelovém pokoji stalo, zda byl sex vynucený, nebo ne. Strauss-Kahn sex nepopíral, ale tvrdil, že byl po dohodě.

Prokuratura Diallové nevěří. Opakovaně lhala. Panuje podezření, že pracovala jako prostitutka. Měla několik telefonů a vysoké účty za telefon a kadeřníka. Její účet navíc sloužil jejím známým z podsvětí k praní peněz z drog.

Její přítel byl zadržen s velkým množstvím marihuany. Když byl ve vazbě, Diallová mu volala a řekla mu, že v případě bývalého šéfa MMF ví, co dělá.

Reklama

Výběr článků

Načítám