Hlavní obsah

Pokojská, která obvinila Strausse-Kahna, hledá jeho další oběti

New York

Pokojská z newyorského hotelu, která obvinila bývalého ředitele Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominiqua Strausse-Kahna z pokusu o znásilnění, pátrá ve Francii po případných dalších finančníkových obětech. Podle agentury Reuters si najala francouzského právníka, který má zjistit, zda se Strauss-Kahn v minulosti nedopouštěl sexuálního násilí, které ale nikdy neskončilo před soudem.

Článek

"Najali mě, abych se pokusil kontaktovat další případné oběti Strausse-Kahna," řekl právník Thibault de Montbrial. "Sháněli francouzského právníka, který by byl dostatečně nezávislý, protože ve Francii je tento případ velmi komplikovaný," dodal. Strauss-Kahn byl před vypuknutím aféry považován za hlavního favorita prezidentských voleb, jež se uskuteční příští rok.

Pokojská se podle Reuters chce hledáním dalších případných obětí bránit tvrzení finančníkových právníků, že k sexu v hotelovém pokoji došlo s jejím souhlasem.

Foto: Shannon Stapleton , Reuters

Strausse-Kahna přivádějí k newyorskému soudu,.

Strauss-Kahn čelí obvinění, že se v květnu pokusil přinutit pokojskou k orálnímu sexu. Kvůli obvinění strávil několik dní v newyorské věznici na ostrově Rikers Island, po složení kauce ho soud propustil do domácího vězení. Kvůli aféře se vzdal funkce ředitele MMF s odůvodněním, že se chce věnovat očištění svého jména.

Pokud bude Strauss-Kahn shledán vinným, hrozí mu až 25 let vězení. Na prvním stání před soudem ale finančník prohlásil, že se cítí být nevinen. Proces s ním bude pokračovat 18. července.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám