Hlavní obsah

Podezřelý střelec z Denveru je podle obhajoby duševně nemocný

Washington

Mladík James Holmes obžalovaný z mnohonásobné vraždy při červencovém promítání batmanovského filmu Temný rytíř povstal je duševně nemocný. Před střelbou, při které přišlo v kině v Denveru o život 12 lidí a 58 dalších bylo zraněno, se snažil získat pomoc, prohlásil ve čtvrtek u soudu obhájce Daniel King.

Foto: RJ Sangosti, Reuters

James Holmes u soudu v Denveru

Článek

King během přelíčení několikrát zmínil duševní nemoc svého klienta. Její povahu ale blíže nerozvedl.

Holmes, který byl slyšení přítomen, měl na sobě vězeňský úbor. Podobně jako při předchozích stáních vypadal omráčeně a stále měl na červeno obarvené vlasy, které podle Reuters začaly chytat růžový odstín.

Ze soudních dokumentů zveřejněných koncem července vyplynulo, že Holmes byl před střelbou v péči psychiatra. Byl prý pacientem profesorky psychiatrie Lynne Fentonové, která je specialistkou na schizofrenii a vedoucí psychiatrické ordinace pro studenty Coloradské univerzity, kde byl Holmes kdysi doktorandem. Holmes jí údajně poslal zápisník s plány na zabíjení. Balíček se zápisníkem nebyl před střelbou doručen a zůstal zavřený.

Fentonová podle nejmenovaných zdrojů americké televize ABC kontaktovala několik týdnů před krveprolitím policii na Coloradské univerzitě, protože měla obavy z Holmesova chování.

Reklama

Související témata:

Související články

Zabijáka z kina v Denveru obžalovali z vražd

U soudu v Denveru v americkém státě Colorado byl v pondělí obžalován James Holmes, který před deseti dny při premiéře filmu o Batmanovi zastřelil 12 lidí a 58...

Výběr článků

Načítám