Hlavní obsah

Po střelbě v New Orleansu je nejméně 16 zraněných

New Orleans
Aktualizováno

Po střelbě v davu lidí v parku v New Orleansu v americkém státě Louisiana skončilo v nemocnici nejméně 16 zraněných. Podle deníku The Washington Post si v neděli večer mezi sebou vyřizovaly účty dvě skupiny ozbrojených lidí ve chvíli, kdy bylo na místě několik set osob. Tou dobou se v parku natáčelo hudební video a zároveň se tam konal tradiční průvod. Střelci jsou podle policie stále na útěku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie obklíčila po střelbě park v New OrleansVideo: Reuters

 
Článek

"Když se nad tím zamyslíte, tak jsou policisté v docela těžké situaci ve chvíli, kdy se skupina chlápků rozhodne vytáhnout pistole a vyřizovat si účty a má mezi sebou dalších 300 lidí," zhodnotil situaci starosta Mitch Landrieu na tiskové konferenci.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté, kteří dohlíželi na pořádek během hudebně-tanečního průvodu, jimiž je New Orleans proslulý, se podle místních médií přesouvali do parku Bunnyho Frienda, kde se bez potřebného ohlášení natáčel videoklip. Když dorazili na místo, už se tam střílelo.

Foto: Michael DeMocker/NOLA.com, ČTK/AP

Zdravotníci odvážejí jednoho ze zraněných

Důvod střelby není jasný. Mluvčí neworleanské policie Garry Flot nevyloučil, že šlo o boj mezi místními zločineckými skupinami.

Nikdo ze zraněných lidí není v ohrožení života.

Střelci unikli a policie po nich pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám