Hlavní obsah

Pedofil dostal v USA 152 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISKO

K trestu 152 let vězení odsoudil v pondělí tribunál v Kalifornii pětašedesátiletého muže za pohlavní zneužívání dvou dvanáctiletých chlapců. Víc se mu nepodařilo prokázat, i když ve svém deníku zmiňoval 250 případů zneužití nezletilých. V úterý o tom informovaly světové tiskové agentury.

Článek

Dean Arthur Schwartzmiller byl odsouzen jen za obtěžování dvou chlapců, ale soud připomněl, že si více než 40 let psal podrobné deníky, v nichž podrobně líčil pohlavní styky s dětmi, kvůli nimž se stěhoval ze státu do státu. Kvůli obtěžování dětí už byl zadržen v New Yorku, Idahu, Oregonu, Arkansasu a Washingtonu. Nejméně třikrát byl odsouzen. Přesto nebyl veden jako člověk, který se dopouštěl sexuálního obtěžování.

Policie Schwartzmillera zadržela v roce 2005 a v bytě, který sdílel s dalším odsouzeným "obtěžovačem dětí", našla šanony plné pornografických dětských fotografií a deník s více než 1500 stránkami rukou psaných a kódovaných záznamů líčících pohlavní styky s nimi. Objevovaly se v nich poznámky jako "nejlepší z nejlepších do třinácti let". Podle policie mohl počet jeho obětí dosáhnout až 250.

Schwartzmiller se hájil sám a během soudu v říjnu řekl porotě, že je nevinný a že se stal obětí společnosti, která nedokáže akceptovat muže, jenž má rád chlapce. Tvrdil, že jeho deník je pouhou fikcí. Odmítal i to, že by zneužil v San José dva dvanáctileté synovce, protože v době, kdy k činu mělo dojít, pracoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám