Hlavní obsah

Papež František se v Mexiku rozčílil na neurvalce v davu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

Se svým pověstným klidem a přívětivostí si už papež František nevystačil během své návštěvy západomexického města Morella. Když se zdravil s věřícími, bylo nadšení v davu tak veliké, že ho někdo z něj začal stahovat k sobě a papež už neudržel nervy na uzdě. Jeho rozčilení zachytila kamera.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rozzlobený Papež FrantišekVideo: AP

 
Článek

Hlava římskokatolické církve se zdravila s lidmi na místním stadiónu, když papeže kdosi v jeho blízkosti za ruku přitáhl blíž, takže přepadl přes muže na kolečkovém křesle před ním. V tu chvíli nedokázal František skrýt své roztrpčení.

„Nebuď sobec. Co se stalo? Nebuď sobec,“ prohlásil papež španělsky a rozčileně rozhazoval rukama. Následně se pomalu uklidnil a na usmířenou políbil hlavu muže, na kterého byl natlačen. Na stadiónu pak strávil ještě několik minut, než odtud odjel.

Papež během své návštěvy státu Michoacán zmítaného násilím kvůli obchodu s drogami povzbuzoval mladé lidi, aby se násilnostem a zločinu nepoddávali. Prohlásil, že chápe, jak pro mladé Mexičany musí být těžké uvědomit si vlastní cenu, když opakovaně přicházejí o přátele a známé, přesto se nesmí zlu poddat a rezignovat.

Související téma:

Foto: Alessandro Bianchi , Reuters

Papež František

V Michoacánu kvůli boji drogových gangů bylo v posledním desetiletí zabito nebo zmizelo okolo 100 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám