Hlavní obsah

Památník v Pearl Harboru poškodila lazaretní loď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Molo nad vrakem americké vojenské lodi USS Arizona v přístavu Pearl Harbor, kde je i památník obětí zkázy plavidla, poškodila lazaretní loď námořnictva USA. V pátek o tom informovala CNN. Památník tak musel být nejméně na týden uzavřen.

Foto: Dennis Oda, ČTK/AP

Památník v Pearl Harboru musel být uzavřen.

Článek

Nehoda se udála ve středu, když remorkér pomáhal lazaretní lodi USNS Mercy v plavbě po přístavu. Více než 270 metrů dlouhá Mercy poškodila přístavní molo a také betonovou konstrukci, která molo spojuje s památníkem vybudovaným nad vrakem Arizony.

Návštěvníci, kteří památník chtějí navštívit, se k němu musí dopravit lodí. To nyní podle správy pietního místa není bezpečné. Uzavírka kvůli opravě potrvá nejméně do 4. června.

USS Arizona byla potopena při překvapivém japonském útoku na Pearl Harbor 7. prosince 1941. Těla více než 1100 námořníků, kteří v plavidle zahynuli, byla ponechána ve vraku, připomněla CNN. Památník denně navštíví asi 5000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám