Hlavní obsah

Otec, jehož roční dvojčata zemřela v přehřátém autě, je zapomněl vysadit na hlídání

New York

Americká justice propustila na kauci devětatřicetiletého Juana Rodrigueze, kterého zadržela v pátek kvůli smrti jeho dvou ročních dětí. Muž je obviněn z dvojnásobného zabití z nedbalosti. Děti zemřely v newyorském Bronxu v autě na následky přehřátí. Podle vyšetřovatelů jejich tělesná teplota přesáhla 42 stupňů Celsia.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Otec zapomněl dvojčata v autě. Obě děti zemřelyVideo: Reuters

 
Článek

Rodriguez, válečný veterán z Iráku, nechal děti na sedačkách v autě a odešel do práce. Celou dobu žil podle své výpovědi v dojmu, že děti předtím vysadil ve školce. Proto si na to, že je v autě nechal, během dne vůbec nevzpomněl.

Muž pracoval jako sociální pracovník v centru pro veterány. Když jel v pátek ráno na osmihodinovou směnu, vzal po cestě děti do dětského zařízení na hlídání. Ve skutečnosti je tam ale zapomněl vysadit.

„Předpokládal jsem, že jsem děti v pečovatelském zařízení po cestě odložil,” řekl otec policii. „Ale zapomněl jsem na to. Moje děti jsou mrtvé. Já jsem je zabil,” plakal údajně.

Teploty venku přes den dosáhly 30 stupňů a děti, syn Phoenix a dcera Luna, na následky vysokých teplot v autě zemřely.

Rodriguez si na děti nevzpomněl, ani když šel z práce. Jejich těl v sedačkách si všiml asi po deseti minutách řízení.

Rodriguez není žádný otec amatér. Z předchozího manželství má dvě starší děti a se stávající ženou Mellisou vychovává tři děti. Podle sousedů byl skvělý otec, s dětmi si na dvoře neustále hrál a všechny měl viditelně moc rád. Jeho žena už prohlásila, že stojí při svém manželovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám