Hlavní obsah

Ostrá chilli omáčka posloužila pašerákům jako úschovna na drogy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko je proslulé svými pálivými omáčkami a nechvalně proslulé pašováním drog. Místní pašeráci se rozhodli tyto dvě věci zkombinovat - což zjistilo mexické námořnictvo, když tento týden na lodi plující z Ekvádoru objevilo narkotika v barelech ostré omáčky, napsal list The Times.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V barelech s chilli omáčkou ukryli pašeráci drogyVideo: Reuters

 
Článek

Podle informací britského deníku zabavilo vojenské námořnictvo 217 plastových barelů ostré chilli omáčky, v níž plavaly pevně uzavřené balíčky kokainu. Droga měla z mexického přístavu Manzanillo putovat do Mazatlánu v mexickém státě Sinaloa.

Foto: Profimedia.cz

Mexický stát Sinaloa je nechvalně proslulý drogovým byznysem.

Právě Sinaloa je domovským teritoriem Joaquína Guzmána řečeného "Prcek", šéfa drogového kartelu ze Sinaloy. Guzmánovi se už dvakrát podařilo uprchnout z vězení s maximální ostrahou. Poté, co byl před šesti měsíci opět dopaden, je nyní zadržován nedaleko texaské hranice a předpokládá se, že bude vydán do Spojených států. Tam ho čeká obvinění z praní špinavých peněz, vydírání a vražd.

Jeho kartel dál funguje pod vedením Guzmánových pobočníků. Drogová válka v Mexiku si za poslední desetiletí vyžádala asi 100 000 obětí; dalších 25 000 osob zmizelo a pravděpodobně jsou rovněž mrtví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám