Hlavní obsah

Od vstupu do nominačního klání stouply Trumpovi příjmy

Washington

Americkému realitnímu magnátovi Donaldu Trumpovi, od chvíle kdy vstoupil do boje o nominaci na kandidáta republikánů do prezidentských voleb, stouply příjmy o 190 miliónů dolarů. Uvedla to BBC s odvoláním na nově zveřejněné dokumenty o miliardářových příjmech. Ukazují, že kontroverzní výroky o zákazu vstupu muslimů neměly negativní vliv na jeho zisky.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Donald Trump hovoří k příznivcům v New Yorku

Článek

Vzrostly zejména příjmy z prodeje knih a z golfových kurzů. Příjem z poslední knihy Crippled America se podle Trumpa pohybuje v rozmezí jednoho až pěti miliónů dolarů.

Z 16 miliónů na třicet stoupl příjem z jeho floridského resortu Mar-a-Lago. Stouply i příjmy z prodeje jeho balené vody Trump Ice.

K výnosu přispěl i prodej soutěže královen krásy Miss Universe.

Podíl prodal za 49 miliónů dolarů na začátku kampaně v červnu 2015 poté, co mexické imigranty nazval zločinci a znásilňovači. Předchozí finanční zprávy přitom odhadovaly hodnotu soutěže na pět až 25 miliónů dolarů.

Poté, co se Trump zapojil do boje o nominaci za republikány, několik firem s Trumpem utužilo spolupráci.

Příjmy uvedla americká Federální volební komise, které je oznamují sami kandidáti. Trump odmítal výzvy zveřejnit své daňové přiznání. Hájil se tím, že mu právníci poradili, aby to nedělal, když probíhá audit. Daňový úřad přitom uvedl, že jednotlivcům nebrání zveřejňovat své přiznání v době, kdy probíhá audit.

Reklama

Výběr článků

Načítám