Hlavní obsah

Obviněný Epstein měl zlomenou jazylku a další fraktury, odhalila pitva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pitva finančníka Jeffreyho Epsteina, který byl obviněn ze sexuálních zločinů, odhalila, že muž měl v oblasti krku několik zlomenin, napsal list The Sun. Epstein měl podle deníku dokonce zlomenou jazylku, uvedl list The Washington Post. Odborníci, které list oslovil, uvedli, že tyto fraktury se mohou objevit při oběšení, ale běžnější jsou u obětí vražd uškrcením.

Foto: Handout, Reuters

Jeffrey Epstein byl vyšetřován ze zneužívání desítek nezletilých dívek v New Yorku a na Floridě

Článek

Jedním z odborníků, kteří přišli s tímto závěrem, je například Jonathan L. Arden, prezident Národní asociace lékařských vyšetřovatelů. Ten uvedl, že zlomenina jazylky se častěji objevuje u vražd než u sebevražd oběšením.

Šestašedesátiletý Epstein byl u soudu na Manhattanu v červenci obviněn ze zneužívání nezletilých dívek. K vině se nepřiznal a v červenci se poprvé pokusil o sebevraždu.

V cele byl nalezen mrtvý v sobotu, den poté, co soud zveřejnil výpověď, v níž jedna z jeho údajných obětí Virginia Robertsová Giuffreová tvrdila, že si ji finančník držel jako sexuální otrokyni.

Současná pitevní zpráva zkomplikuje už tak problematické vyšetřování celého případu, píše list The Sun.

V době, kdy měl obviněný finančník spáchat sebevraždu, dozorci, kteří byli ve službě, neplnili své povinnosti a nekontrolovali jeho celu každou půlhodinu, jak měli. Oba dozorci v zařízení na newyorském Manhattanu sloužili kvůli nedostatku zaměstnanců přesčasy.

Jeden z nich pracoval už pátý den po sobě přesčas. Přesčasy měl kvůli nedostatku pracovníků na pokrytí směn nařízeny i jeho kolega. Oba měli později zfalšovat záznamy, aby své chyby zakryli, napsal The Sun.

Oba dozorci jsou momentálně mimo službu a ředitel věznice byl přeložen.

Reklama

Výběr článků

Načítám