Hlavní obsah

OBRAZEM: Obří kasíno v Las Vegas vyhořelo

Jeden z největších hotelů s kasinem v americkém zábavním a herním středisku Las Vegas zachvátil v pátek večer požár. Objekt Monte Carlo s více než 3000 pokoji byl evakuován.

Foto: Jerry Gallegos, Reuters

Budova patří k největším v Las Vegas.

Článek

Ohořelé zdi kasína Monte Carlo v americkém Las Vegasfoto: Reuters/Las Vegas Sun/Steve Marcus

Přivolaní záchranáři oheň rychle uhasili a nehlásili žádné oběti. Na záběrech televizí bylo vidět černý kouř stoupající ze střechy a některých horních oken uprostřed rozlehlé dvaatřicetipatrové stavby, která leží na hlavní třídě města.

Požár kasína Monte Carlo v americkém Las Vegasfoto: Reuters/Jerry Gallegos

Požár vypukl kolem 11:00 místního času (20:00 SEČ) a hasičům se ho podařilo zlikvidovat po necelých dvou hodinách.

Požár kasína v Las Vegasfoto: Reuters/Steve Marcus

"Nejsou žádné zprávy o tom, že by byl zraněn někdo z hostů, zaměstnanců či hasičů," sdělil šéf hasičů Steven Smith. Odmítl spekulace médií, že požár uvěznil v budově několik lidí. Oheň podle něj nepronikl do žádného z pokojů, ničil jen některé půdní prostory. Hosté se prý budou moci brzy vrátit do hotelu.

Požár kasína v Las Vegasfoto: ČTK/AP/Eric Jamison

K možným příčinám neštěstí se žádný zdroj zatím nevyjádřil. Objekt Monte Carlo byl otevřen v červnu 1996 a jeho výstavba přišla údajně na více než 340 miliónů dolarů.

Požár kasína v Las Vegasfoto: Kariéra/Ronda Churchill

V roce 1980 při požáru hotelu Grand v Las Vegas přišlo o život 87 lidí a dalších asi 800 bylo zraněno. Byla to podle komentátorů nejhorší katastrofa v dějinách státu Nevada, kde Las Vegas leží.

Požár kasína v Las Vegasfoto: ČTK/AP/Garrett Davis

Reklama

Výběr článků

Načítám