Hlavní obsah

Obama jede do Československa, napsala americká média

Washington

Od rozpadu Československa sice uplynulo už dost let, přesto americká tisková agentura AP ve zprávě o dubnové cestě Baracka Obamy do Evropy píše, že ji zakončí v Československu. Zprávu v nezměněném znění převzal i web deníku International Herald Tribune.

Foto: Molly Riley , Reuters

Mylný geografický údaj se objevil ve zprávě o programu amerického ministra obrany Roberta Gatese.

Článek

Nepřesnost se objevila ve zprávě ministerstva obrany USA, které informovalo, že jeho šéf Robert Gates nebude moci kvůli návalu práce na vojenském rozpočtu a obranných projektech doprovodit hlavu státu začátkem dubna na vrcholnou schůzku Severoatlantické aliance. Slavnostní summit k 60. výročí NATO se odehraje v Porýní ve francouzském Štrasburku a německém Kehlu.

"Obama a jeho manželka Michelle budou v obou summitových městech 3.- 4. dubna. Svou cestu pak ukončí v Praze, v Československu," napsala AP.

Ze zprávy, kterou převzal například web renomovaného deníku International Herald Tribune, není zřejmé, zda si historickou a zeměpisnou neznalost dopřála agentura nebo mluvčí amerického ministerstva obrany Geoff Morrell.

 V českém hlavním městě se 5. dubna uskuteční za Obamovy účasti vrcholná schůzka Evropské unie a Spojených států, kterou Česko pořádá jako předsednická země Unie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám