Hlavní obsah

Novorozeně v Brazílii přežilo osm hodin zakopané v zemi

Brasília

Brazilští policisté tento týden zachránili novorozeně, které bylo několik hodin zakopané v zemi. Video ze zásahu z úterní noci zveřejnila agentura AP. Server metro.co.uk napsal, že k události došlo v oblasti Canarana ve státě Mato Grosso na středozápadě Brazílie. Příbuzní 15leté matky uvedli, že mysleli, že dítě zemřelo při porodu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brazilští policisté zachránili zaživa pohřbenou novorozenou holčičku. Zasypaná hlínou přežila osm hodinVideo: Caters News / JANET TAPPIN COELHO, AP

 
Článek

Server metro.co.uk napsal, že policisté dostali anonymní tip na neohlášenou smrt novorozence. Vypravili se proto na místo a začali pátrat po dítěti.

To bylo zakopané v zemi, odkud ho policisté vkleče na kolenou a při svitu baterky začali vyhrabávat. Neočekávali, že by novorozeně našli živé, pak ale uslyšeli slabý nářek a pochopili, že mohou zachránit lidský život.

Dívku se i díky jejich zručnosti podařilo dostat ven, aniž by utrpěla větší újmu. Následně ji převzali do péče záchranáři. V zemi byla nově narozená dívka podle všeho osm hodin. Lékaři jí prohlédli dýchací cesty a převezli ji do nemocnice. Měla by být v pořádku.

Mladá matka uvedla, že byla sama v koupelně, když začala rodit. Vypověděla, že dítě přišlo na svět tak rychle, že upadlo na zem a uhodilo se do hlavy.

Příbuzní patnáctileté matky si podle AP mysleli, že děvče zemřelo při porodu. Tvrdí, že nevykazovalo známky života.

Novorozená dívka má skutečně dvě fraktury lebky, které budou lékaři monitorovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám