Hlavní obsah

Newyorští policisté placení mafií dostali za osm vražd doživotí

Novinky, BBC, Veronika Hušková, Vladimír Michna
NEW YORK

Dva bývalí newyorští policisté stráví zbytek života za mřížemi. Soud je obvinil z osmi vražd a dalších zločinů, které spáchali v době, kdy byli ve službě. Ukázalo se, že oba muži pracovali pro mafii.

Foto: Profimedia.cz

Při zločinech používali policejní auta i služební doklady.

Článek

Stephen Carapacca (67) a Louis Eppolito (61) strávili u newyorské policie dohromady 44 let. V té době však zároveň, jak se u soudu ukázalo, figurovali i na tajné výplatní listině Anthonyho "Gaspipe" Cassa, zástupce šéfa newyorské mafiánské rodiny Lucchesů.

Carapacca a Eppolito byli obviněni už v roce 2006, ale nejrůznějšími legálními kličkami oddalovali trest.

Eppolito byl odsouzen na doživotí, k němuž dostal navíc sto let a pokutu téměř pět miliónů dolarů. Carrapacca dopadl o něco "lépe" - k doživotí dostal navíc "jen" 80 let a pokutu 4,2 miliónů dolarů.

Šanci na propuštění policisté zkorumpovaní mafií nemají, rozhodl brooklynský soud.

Při vraždách používali policejních dokladů

Muži byli obviněni v roce 2006 z osmi vražd, vydírání, prodávání drog, praní špinavých peněz a předávání informací rodině Lucchesů, která patří k nejznámějším mafiánským rodinám v New Yorku.

V rámci při zločinech používali svých policejních dokladů, díky kterým zastavovali auta a poté například zavraždili řidiče.

V roce 2006 byli zbaveni obvinění poté, co soudce rozhodl, že jejich vraždy byly již promlčeny. Oba muži trvají na tom, že jsou nevinní.

Minulý rok opravný soud zvrátil toto rozhodnutí. „Odsouzení těchto mužů je částečnou satisfakcí pro rodiny obětí a pro občany našeho města, jejichž důvěra byla zrazena,“ řekl prokurátor Benton Campbell.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám