Hlavní obsah

Newark nezvládá kriminalitu, na ulici zastřelili tři středoškoláky

– NEWARK
Novinky, CNN,

V největším městě v americkém státě New Jersey, v Newarku, se nedaří zvládnout kriminalitu. Od počátku roku tam bylo zabito již 60 lidí. Poslední tři zemřeli při loupeži v sobotu. Počet vražd vzrostl od ve srovnání s rokem 1998 o padesát procent. Zatímco počet jiných zločinů se daří pomalu snižovat, u vražd tomu tak není.

Článek

Podle starosty Coryho A. Bookera, který slíbil potlačit kriminalitu ve městě, zločinnost poklesla za první polovinu letošního roku o dvacet procent ve srovnáním se stejným obdobím roku loňského. Platí to i u vážných zločinů, jako jsou znásilnění, ozbrojené útoky a loupeže, ale ne u vražd. Nepomáhá ani současná plakátová kampaň se sloganem: Zastavte teď hned zabíjení v Newarku.

V sobotu se stali oběti ozbrojené loupeže tři mladí lidé, kteří měli na podzim začít studovat na univerzitě v Delaware Do hlavy byli střeleni na školním hřišti osmnáctiletý Terrance Ariel, 20letá Iofemi Hightowerová a 20letý Dashon Harvey. Všichni tři si před exekucí museli kleknout. Čtvrtá oběť loupeže, Natasha Aerielová, leží v nemocnici s průstřelem hlavy.

Aerielovi a Hightowerová byli kamarádi od dětství a hráli v pochodové kapele. Podle příbuzných a spolužáků neužívali drogy, nepili ani nebyli členy gangu.

Nikoho z lupičů se zatím nepodařilo chytit, není ani známo, kdo loupežnou vraždu provedl. Policie je přesvědčena, že šlo o neplánované loupežné přepadení, a že se někdo z přepadených zřejmě pokoušel lupičům vzdorovat.

Kvůli poslední vraždě už demonstrovali na místě zločiny aktivisté z organizace Take Back Our Streets, která kritizuje starostu, že zločinnost nezvládá.

Reklama

Související témata:

Související články

V USA dále roste počet vražd

Počet vražd, přepadení a dalších násilných trestných činů ve Spojených státech v první polovině letošního roku stoupl o 3,7 procenta. Vyplývá to z pondělních...

Výběr článků

Načítám