Hlavní obsah

Naočkovaní budou moci do Kanady bez omezení od 7. září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

Kanadská vláda oznámila, že od 9. srpna začne pouštět do země plně naočkované Američany a od 7. září i imunizované obyvatele všech ostatních zemí. Kanadsko-americká pozemní hranice, nejdelší na světě, je kvůli pandemii covidu-19 zavřená pro všechny cesty kromě těch nezbytných od března minulého roku.

Foto: Fred Thornhill, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Díky tvrdé práci všech Kanaďanů, zrychlujícímu se tempu očkování a klesajícímu počtu případů covidu-19 může vláda pokročit s upravováním opatření na hranicích," uvedla dnes Ottawa. Upozornila, že rozvolnění kontrol nastane pouze v případě, že epidemická situace v Kanadě zůstane přívětivá.

Lidé budou moci vstoupit do Kanady od stanovených termínů v případě, že byli nejméně 14 dnů před příjezdem plně naočkováni některou z vakcín schválených kanadskou vládou, tedy preparáty od firem Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca nebo Johnson & Johnson. Přestane přitom platit požadavek, aby všichni návštěvníci přilétající do země strávili první tři noci izolovaní v hotelu.

Řecko zpřísnilo. Na ostrovy jen s platnou bezinfekčností

Evropa

Vláda nicméně zdůraznila, že by Kanaďané nadále neměli podnikat zahraniční cesty, které nepovažují za bezpodmínečně nutné.

Kanada se v prvních měsících letošního roku potýkala s pomalým tempem imunizace kvůli nedostatečným zásobám vakcín. USA totiž odmítaly sdílet očkovací látky, dokud jich neměly dostatek pro všechny svoje obyvatele, z EU pak plynul také jen omezený počet dávek. Nyní však Kanada náskok svého jižního souseda již dohnala, podle serveru BBC je tam po druhé dávce téměř 49 procent obyvatel, o několik desetin procenta více než v USA.

Po příjezdu na Slovensko budou neočkovaní dál muset do karantény

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám