Hlavní obsah

Na USA se žene další sněhová bouře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Na severovýchodě Spojených států v sobotu vrcholí sněhová bouře, která je už třetí během tří týdnů. Tu první nepřežilo přes deset lidí, druhá vyvolala značné dopravní komplikace. Nynější vichr se do oblasti Nové Anglie blíží z vnitrozemí USA. V Nebrasce připravil o život dva lidi.

Foto: Nam Y Huh, ČTK/AP

Sněhem pokryté jezero Michigan

Článek

Vysoká vrstva sněhu pokryla tento týden státy od Minnesoty po Ohio, v Kansasu napadlo přes 30 centimetrů sněhu. Tamní letiště přerušila provoz a mnoho motoristů zůstalo uvězněno na dálnicích.

V Nové Anglii očekávají sníh s deštěm od Connecticutu po Maine. Večer pak má těžký sníh napadnout v New Hampshiru a Rhode Islandu. Ušetřen nebude ani Boston ve státě Massachusetts. Jižněji na východním pobřeží USA má silně pršet. "Už jsme té zimy měli dost," řekl k předpovědi jeden z obyvatel okolí Bostonu, nicméně mnozí další se těší, že si znovu zalyžují.

Vůbec nejvíc srážek má napadnout v noci na neděli, kdy prý může za hodinu spadnout až pět centimetrů sněhu. Bostonský starosta Thomas Menino už od pátku pracuje se speciálními skupinami, které prořezávají větve stromů, aby minimalizovaly poškození drátů elektrického vedení. "Boston bude na tuto třetí bouři připraven. Používejte zdravý rozum a držte se mimo silnice, až bude zítra sněžit nejvíc," vzkázal Menino obyvatelům.

Zatímco letiště v Kansas City už provoz po čtvrteční odstávce obnovilo, jinde ve vnitrozemí bylo zrušeno 570 letů, z nich skoro 130 na chicagském O'Hareově mezinárodním letišti. V Kansasu zůstal sněhem zablokovaný asi třistakilometrový úsek dálnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám