Hlavní obsah

Na staveništi firmy Google v Seattlu spadl jeřáb a zabil čtyři lidi

Čtyři mrtvé a tři zraněné si vyžádal sobotní pád jeřábu na staveništi v americkém Seattlu. Na stavbě nového kampusu firmy Google pod sebou pohřbil šest aut. Mezi mrtvými je jedna žena a tři muži. Dva lidé pracovali na místě jako železáři, další dva našli smrt ve dvou rozdrcených vozech, informovala s odkazem na starostku města Jenny Durkanovou agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zřícený jeřáb v Seattlu Video: komonews.com, AP

 
Článek

Z jednoho z aut, na něž stavební jeřáb dopadl, se podařilo utéci 25leté ženě, která zachránila i své čtyřměsíční dítě. Spolu s dalším zachráněným - osmadvacetiletým mužem - byly s mírnými zraněními převezeny do blízké nemocnice. Další zraněnou osobu ošetřili záchranáři na místě.

Foto: Lindsey Wasson, Reuters

Zřícený jeřáb v Seattlu

V Seattlu na severozápadu USA si staví nové sídlo nejen Google, ale i společnost Amazon. V lednu se ve městě podle agentury AP nacházelo na 60 stavebních jeřábů, více než v jakémkoli jiném městě ve Spojených státech.

Příčiny neštěstí zatím nejsou známy. Svědkyně Esther Nelsonová řekla deníku Seattle Times, že se jí zdálo, že se jeřáb rozpadl vejpůl v důsledku silného větru.

Reklama

Výběr článků

Načítám