Hlavní obsah

Na covid umírají jen blbci, hlásala odpůrkyně očkování. Pak mu podlehla

– Los Angeles

Cirsten Weldonová, jedna z vůdčích osobností konspiračního hnutí QAnon a silná odpůrkyně očkování proti covidu-19, před pár dny koronaviru podlehla. Weldonová, která měla na pravicových sociálních sítích desetitisíce sledujících, v rámci svého boje proti vakcínám a koronaviru prohlásila, že „na covid umírají jen blbci“ a hlavní epidemiolog americké vlády Anthony Fauci „by měl viset na laně“.

Foto: YouTube, .

Cristen Weldonová

Článek

Weldonová byla velmi hlasitým kritikem veškerých snah o zmírnění dopadu pandemie. Server The Daily napsal, že na jednom ze svých videí obtěžovala lidi, kteří čekali frontu na vakcínu. „Vakcíny zabíjejí, nenechte se očkovat!“ pořvávala na ně. „Takhle naivní ti idioti jsou. Všichni se nechávají očkovat,“ sdělovala svým sledujícím.

Koronavirus si nevybírá. Nemilosrdně kosí i ty nejhlasitější popírače

Evropa

První příznaky nákazy covidem-19 začala Weldonová vykazovat koncem prosince loňského roku. Na jejím posledním videu je vidět, jak se s obtížemi a záchvaty kašle snaží pokračovat ve své tirádě o údajně blížícím se svrhnutí americké vlády. Stěžovala si také na vyčerpání.

Tři dny po natočení videa byla hospitalizována v kalifornské nemocnici. Z ní na sociální sítě umístila několik fotek, na kterých má nasazenou kyslíkovou masku. Své příznivce informovala, že dostala „bakteriální zápal plic“.

V jednom z příspěvků na sociální síti Telegram se pochlubila, že v rámci léčby odmítla „Fauciho remdesivir“. V pátek vyšlo najevo, že Weldonová zemřela.

Podcaster Joe Rogan tvrdí, že se vyléčil ivermektinem

Koronavirus

Weldonová se zařadila na seznam známých popíračů koronaviru, kteří onemocnění covid-19 podlehli. Dalším z hnutí QAnon byl například Robert David Steele, který zemřel krátce poté, co prohlásil, že by si v životě vakcínu nevzal, či Veronica Wolská.

Členové hnutí QAnon a příznivci konspiračních teorií jsou přesvědčeni, že ti, kteří podlehli koronaviru, jsou vražděni během hospitalizací v nemocnicích, případně jim jsou údajně odmítány ty „pravé“ prostředky pro léčbu, jako je ivermektin nebo antimalarikum hydroxychlorochin.

Někteří z fanoušků a přátel Weldonové hrozili nemocničnímu personálu násilnou odplatou. Jeden z nich, Scott McKay (známý jako „Patriot Streetfigher“, tedy „Vlastenecký pouliční bojovník“), prohlásil, že by měl být nemocniční personál odsouzen k smrti vojenským tribunálem, jinak bude zabit pouliční hlídkou.

„Pokud tak neučiní vojenský tribunál, stane se tak dřív nebo později v ulicích. Ne že bych si to přál,“ napsal McKay. „Toho se nejvíce bojím. Ale pokud to bude nutné, tak to bude nutné,“ doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám