Hlavní obsah

Muže zastřelili zrovna, když vysílal na Facebooku. Záběry viděly stovky tisíc lidí

Osmadvacetiletý Antonio Perkins z Chicaga právě živě vysílal prostřednictvím Facebooku Live osobní video, když po něm na veřejnosti začal střílet neznámý útočník. Zasáhl ho do hlavy a krku. Mladý muž zraněním podlehl, oznámila v pátek policie. Střelec uniká.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Funkce Facebook Live umožňuje uživatelům kdykoliv a kdekoliv vysílat v reálném čase. Video pořízené Perkinsem je stále možné dohledat na internetu a ještě v sobotu zůstávalo přímo na profilu zemřelého, kde ho zhlédlo přes 700 000 lidí. Potom profil zmizel.

Na záběrech je vidět napadený muž, jak komunikuje s několika dalšími lidmi, pak padnou výstřely. Telefon padá do trávy zbarvené krví doruda, následně obraz zčerná a jsou slyšet jen zděšené výkřiky a pláč svědků.

Vraždy v přímém přenosu

Video podle stanice BBC zůstalo na sociální síti několik hodin k vidění. Mluvčí Facebooku to omluvila argumentem, že nedošlo k porušení pravidel, protože jeho tvůrce nijak neoslavoval násilí.

Jenže vražda v přímém přenosu se nestala poprvé - jen v Chicagu se v průběhu čtvrt roku jedná o druhý případ. V březnu byl muž, který zrovna vysílal přes sociální síť, střelen hned šestnáctkrát.

Islamista přemýšlel, co s dítětem

Vlastní oběti si naopak natáčel islamistický vrah francouzského policisty a jeho ženy Larossi Abballa, když tento týden udeřil v Magnanville. Také on záběry živě přenášel přes Facebook.

Agentury po odstranění videa ze stránek uváděly, že Abballa na něm hlasitě uvažoval, jak naloží s tříletým synem zavražděného páru. [celá zpráva].

Reklama

Výběr článků

Načítám