Hlavní obsah

Mor si v Peru vybral třetí oběť, epidemie je prý jen lokální

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lima

Devětadvacetiletá žena se v Peru stala třetí obětí moru, který se v posledních dvou měsících rozšířil na severu země. Podle místních úřadů ale jde jen o lokální epidemii, kterou mají pod kontrolou, napsala v pátek agentura AFP.

Článek

Od začátku června zemřely na dýmějový mor dvě další osoby včetně čtrnáctileté dívky a nakazilo se více než 30 lidí. Všechny případy jsou lokalizovány do pobřežní oblasti Ascope ležící 520 kilometrů severně od Limy.

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je dýmějový mor, který se přenáší štípnutím blechy, nejběžnější formou této choroby. Pokud je diagnostikována včas, lze ji úspěšně léčit antibiotiky.

První záznamy o vypuknutí moru v Peru jsou z roku 1903. Poslední potom z roku 1994, kdy zemřelo 35 lidí a dalších 1100 se nakazilo.

Reklama

Související témata:

Související články

V Peru se objevil mor

Nákazu morem v Peru nepřežil čtrnáctiletý chlapec a nejméně 31 dalších lidí se touto nemocí infikovalo. Informoval o tom peruánský ministr zdravotnictví Oscar...

Výběr článků

Načítám