Hlavní obsah

Mediální boss Moonves rezignoval, měl sexuálně obtěžovat ženy

Ředitel amerického mediální konglomerátu CBS Les Moonves, jeden z nejlépe placených manažerů světa, rezignoval. Důvodem je řada obvinění ze sexuálního obtěžování, uvedla televize CNN.

Foto: Chris Pizzello, ČTK/AP

Les Moonves

Článek

Společnost CBS kauzu prošetřuje od července, kdy časopis The New Yorker zveřejnil první obvinění. Svědectví dalších šesti žen přinesl časopis v neděli. Moonves obvinění odmítá. CBS uvedla, že společnost spolu s Moonvesem daruje 20 miliónů dolarů skupinám podporujícím globální kampaň proti sexuálnímu obtěžování MeToo.

Podle listu Financial Times Moonves rezignoval, protože tak získá vysoké odstupné. Americká média uvádí částku až 100 miliónů dolarů (2,2 miliardy Kč). CBS informovala, že bývalý ředitel odstupné nedostane, dokud jeho chování neprověří nezávislé vyšetřování.

Některé z dvanácti žen, které Moonves údajně obtěžoval tvrdí, že je donutil k orálnímu sexu, anebo že se před nimi bez jejich souhlasu odhaloval. Odmítnutí se prý podepsalo na jejich následující kariéře.

Za desetiletí pod Moonvesovým vedením se ze CBS stal nejsledovanější americký kanál, v období 2017-2018 předstihl NBC. V roce 2017 si Moonvess vydělal 69,3 milionů dolarů (1,54 miliardy Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám