Hlavní obsah

Matku v USA obvinili z vraždy čtyř dcer, prý je posedl démon

Novinky, aš, Novinky, USA Today, New York Times, Washington Post, CNN
WASHINGTON

Třiatřicetiletou Banitu Jacksovou obvinili ve čtvrtek před washingtonským soudem ze čtyřnásobné vraždy svých dětí. Oběti nalezli policisté, když prohledali její byt. Jacksová policii sdělila, že dcery posedl démon a zemřely ve spánku. Popírá, že by je zavraždila.

Článek

Analýza DNA potvrdila, že všechny čtyři dívky ve věku od 5 do 17 let jsou skutečně dcery Jacksové a mrtvé byly zřejmě už od loňského května, tedy osm měsíců.

Nejstarší dcera byla podle pitevního nálezu ubodána loni v květnu. Šestiletá Aja byla udeřena tupým předmětem do hlavy a možná taky škrcena. I na krcích zbylých dvou děvčat byly patrné stopy po škrcení.

Pro objasnění skutečné příčiny smrti však je potřeba forenzní analýza. I pitva stačila k obvinění ženy z jedné vraždy za pomoci zbraní a tří těžkých zločinů vraždy. Hrozí jí trest doživotního vězení.

Žena se hájí, že děti byly posedlé

Jacksová popírá, že by děti zavraždila, prý je posedl démon. Policii sdělila, že všechny její děti zemřely během týdne až deseti dnů. Nejprve pětiletá Aja, pak šestiletá N´kiah a jedenáctiletá Tatianna a nakonec sedmnáctiletá Brittany.

"Žena uvedla, že když umřely tři mladší děti, položila je vedle sebe do pokoje,“ stojí v soudním spisu. To odpovídá zjištěním policistů. Tři děti ležely v jedné nezařízené ložnici, čtvrtá dívka v druhé. Vedle ní ležel nůž na steaky, kterým možná byla ubodána.

Jacksová uvedla, že nikdy nevolala úřady, aby těla odvezly, "protože neznala žádnou pohřební službu a protože si myslela, že kdyby volala záchranku, mohlo by jí to způsobit další potíže“. Žena policistům také sdělila, že svým dcerám nějakou dobu před smrtí nedávala jíst.

Podle jedné svědkyně žena často brala jídlo své nejstarší dceři, aby nakrmila mladší.

Případ vyvolává také otázky, jak je možné, že týdny nikdo nepostrádal děti, které chodí do školy. Podle matky dcery zemřely ještě před tím, než byl její dům odpojen od proudu, k čemuž došlo 5. září. Banita Jacksová žila už v té době v totální izolaci. Loni v únoru zemřel otec dvou nejmladších dětí na rakovinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám